Opublikowany przez: ULA
CHUDE RYBY ORAZ OWOCE JEZIOR I MÓRZ
W wielu badaniach przeprowadzanych na Polakach wskazuje się na to, że jemy ich za mało. Tymczasem odpowiednio przyrządzone skarby jezior oraz mórz to nie tylko bogactwo składników odżywczych , ale również doskonałe ograniczenie przyswajanych przez organizm kalorii.
Z ryb osoby pragnące mieć wspaniałą linię powinny pokochać szczególnie na: szczupaka, płoć, flądrę oraz karpia. Mają one zaledwie kilkadziesiąt kalorii na 100 gram. Jeśli chodzi o owoce morza można skusić się na ośmiornicę, raki, kraba oraz małże.
SPRAWDŹ TAKŻE: Porady żywieniowe
Więcej na temat kaloryczności różnych dań oraz składników powie Ci:
Tak, zawsze! |
|
45,5% |
Zdarza mi się od czasu do czasu |
|
34,7% |
Nie, praktycznie nigdy... |
|
19,8% |
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Stokrotka 2015.08.22 16:14
Mogła bym tak żyć, ale facet potrzebuje mięsa.. warzywka to dla niego za mało..
Sonia 2014.02.10 10:19
Uwielbiam wszelkie warzywa, mogę je jeść w każdej postaci;) Owoce mniej, ale też jem często:)
89.231.*.* 2014.01.26 11:52
czekolada do kanapek ziemniaki i śmietana są bardzo kaloryczne
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.