Serwatka jest produktem ubocznym powstający podczas produkcji sera – jest to płyn oddzielający się od skrzepu mleka. W poprzednich dekadach była traktowana jako odpad, ale współczesne badania nieco zmieniły ten stan, wskazując, że serwatka ma wiele właściwości korzystnych dla naszego
Chcesz otrzymać darmowe próbki mleka Capricare 2? Polub na facebooku profil Capricare Polska i wyślij wiadomość prywatną ze swoim adresem! Mleko...
Kiedy masz złe samopoczucie, brakuje ci energii, często zapadasz na infekcje, a twoja skóra jest szara - mogą to być objawy zakwaszonego organizmu, który nie pracuje prawidłowo. Stara się on zneutralizować działanie kwasów, co doprowadza...
Nietolerancja laktozy często jest mylona z alergią na białka mleka krowiego. Mylnie obie te przypadłości często nazywa się alergią na mleko, ale jedna z drugą ma niewiele wspólnego....
Co kraj to obyczaj Anglicy znani są z miłości do Cheddara, w...