Mózg ludzki odbiera tysiące informacji dziennie. Aby sprawnie pracował, konieczne jest dostarczanie mu odpowiedniej ilości glukozy, której źródłem są węglowodany. Ale nie wszystkie węglowodany są dobre dla naszego mózgu. Węglowodany (cukry) proste są źródłem energii,...
Czy każdy może przejść na dietę?Prawidłowa dieta, obok aktywności fizycznej...
Karmienie naturalne jest najlepiej dostosowane do potrzeb maluszka, mleko ma odpowiednią temperaturę i jest gotowe "zawsze i wszędzie". Maluszek jest bliżej mamy, co zdecydowame pogłęnia więź miedzy nimi. Brzmi rewelacyjne ale.... jest też i druga strona medalu zastoje, zapalenia piersi, poranione...
Pozwolę sobie zacytowac tutaj artykuł który znalazłam na stronie http://mediweb.pl/children/wyswietl_vad.php?id=670 dotyczący posiłków dloa dzieci 1-3 latka"(...) Małe dzieci powinny jeść 5 lub 6 posiłków dziennie. Nie należy zmuszać dziecka...
zdrowa żywność Nie tylko nabiał i mięso, ale równiez pieczywo. W zasadzie to najlepiej byłoby w ogóle nie kupować pieczywa w marketach, żeby się o tym przekonać wystarczy przeczytac kilka tego typu artyułów https://hotmoney.pl/pieczywo-z-supermarketu-jaki-ma-sklad-czy-jest-zdrowe/...
Co tuczy a co nie? Na diecie można latwo wpaść w pułapkę. Ja bym wpadła, myślałam, że można bezkarnie zajadać banany. Jakie z natury niepozorne produkty nie są wskazane na diecie?,Co tuczy a co nie? Chudy nabiał można jeść,Co tuczy a co nie? tuczą: np. orzechy, frytki,...
Co do smarowania pieczywa?! Mój szwagier je chleb tylko z prawdziwym masłem z margarynami typu Rama, Delma czy inne nie przełknie. Cent może jeść chceb bez masła a ja smaruję Ramą!Przywiązujecie wagę do tego czym smarujecie?I co to zwykle jest?No...
zamrażanie pieczywa myosotis24 06 (2011-08-14 10:32:36) aguska798 (2011-08-14...
Cała prawda o chlebie !!! Tuczy, nie tuczy? Cała prawda o chlebie Jak to jest z tym chlebem, tuczy czy nie? A może lepiej tradycyjne kromki chleba zastąpić lekkim, chrupkim pieczywem? Według dietetyków...
Jakiej margaryny używacie do smarowania pieczywa? Ja używam Optima Cardio+potas. Smakuje mi, jak i całej rodzinie, dostakowo korzystnie wpływa na nasze zdrowie :)
Pyszny polski chleb coraz gorszy? Opublikowano ostatnio wyniki kontroli jakości chleba za rok 2013 i okazuje się, że aż co 8 bochenek jest kiepskiej, niespełniającej normy jakości. Co trafia na nasze stoły? Czy jesteście zadowolone ze swojego pieczywa? Macie sprawdzone miejsca? Przyznamy,...
Skąd my to znamy - ceny pieczywa w górę... To chyba nie nowina... Szykuj się na podwyżki. Za jedzenie zapłacimy więcej ...
co zamiast??? powiedzialam sobie ze nie bede jesc chleba, i ziemnakow(mam nadzieje)co jesc zamiasy chleba na snaidanie, kolacje???bo kanapki uwielbiam.....,co zamiast??? Ja chleba i ziemniaków nie jadłam 2 miechy- wytrzymałam:) Rób...
Chrupkie wakacje zdrowe, nie nudne Chrupkie pieczywo to podstawa mojej wakacyjnej diety. Lekkostrawne, zdrowe i smaczne pieczywko to baza moich śniadaniowych kanapek z wędliną i warzywami. Przed obiadem również zajadam się chrupkim pieczywem jako przekąską, na podwieczorek i kolację chrupkie...
Chleb podrożeje (ZNOWU)? Piekarze zapowiadają podwyżki cen chleba nawet o 20 procent. Tłumaczą to wzrostem cen zbóż z powodu mniejszych o 10 procent zbiorów w tym roku. Według Krajowej Rady...
Z uwagi na mniejszą ilość czasu, coraz trudniej jest przygotować posiłki wpisujące się w harmonogram każdego członka rodziny, dbając jednocześnie o ich dobrą jakość. Z pomocą może przyjść oferta dań gotowych i przekąsek marek własnych sieci Żabka,...
Wiele osób o poranku je w pośpiechu, popijając kromkę chleba kawą. Jednak to nie jest zdrowy nawyk. W ten sposób można doprowadzić do powstania wielu kłopotów trawiennych, a także nagłego spadku energii w ciągu dnia. Zatem jeśli chcesz rozpocząć dzień z przytupem i zapewnić sobie wystarczająco dużo...
Komponowanie diety małego dziecka jest dużym wyzwaniem dla rodziców. Emocje z tym związane wynikają również ze świadomości wpływu, jaki ma żywienie na późniejszy rozwój małego organizmu od pierwszych dni życia dziecka. Trzeba pamiętać, że podstawą...
Bajgle rozsławili nowojorscy żydzi, którzy przywieźli przepis na to drożdżowe pieczywo, prawdopodobnie z Krakowa. I właśnie w Nowym Jorku w porze śniadaniowej i wczesnoobiadowej kupisz je gotowe, do zjedzenia na miejscu i na wynos, w większości kawiarni, piekarni...