NALEŚNICZKI ZE SZPINAKIEM Składniki: Ciasto: 2 łyżek maki ryżowej 5 łyżek Nestle Sinlac 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju 4 łyżki przegotowanej...
Słowo flambirowanie wywodzi się z francuskiego, od słowa flamme – płomień. Jest to sposób podania potrawy. Charakteryzuje się skropieniem dania alkoholem tuż przed podaniem , a następnie podpaleniem. Oczywiście należy pamiętać o ugaszeniu!
Trójglicerydy są to organiczne związki chemiczne należące do lipidów (tłuszczów prostych). Są to estry gliceryny (glicerolu) i trzech kwasów tłuszczowych. Wraz z wolnymi kwasami tłuszczowymi są jednym z głównych materiałów energetycznych zużywanym...
Ciasto, ryby, naleśniki ze śmietaną i dżemem, czy lody na plaży – to są ważne rzeczy dla każdego malucha. Dla dzieci z alergią pokarmową takie przyjemności mogą jednak skończyć się swędzącą wysypką i pobytem w szpitalu.