Jabłkowe racuchy z dżemem  - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Jabłkowe racuchy z dżemem 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki (16 sztuk):
•	2 kopiaste łyżeczki dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą
•	1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
•	szklanka maślanki
•	2 jajka
•	2 małe, kwaśne jabłka
•	1/4 łyżeczki sody
dodatkowo:
•	6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję)
•	łyżeczka oleju kokosowego
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażymy niewielkie placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki na ich powierzchni, przewracamy je na drugą stronę. Usmażone smarujemy dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą i od razu podajemy.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.