Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym - przepis. Przepisy na Inne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym    
 
    
        Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	500 g filetu z sandacza
•	2 łyżki masła klarowanego
•	2 łodygi selera naciowego
•	2 łyżki masła
•	300 g serka topionego z papryką MSM Mońki
•	200 ml mleka
•	3 żółtka
•	sól i pieprz do smaku
•	pieprz czerwony w ziarnkach
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor.
Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na maśle, na wolnym ogniu 5-6 minut. Dodać serek topiony. Mleko połączyć z żółtkami rózgą kuchenną lub mikserem, dodać do selera z serkiem i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.