•	500 g filetu z sandacza
•	2 łyżki masła klarowanego
•	2 łodygi selera naciowego
•	2 łyżki masła
•	300 g serka topionego z papryką MSM Mońki
•	200 ml mleka
•	3 żółtka
•	sól i pieprz do smaku
•	pieprz czerwony w ziarnkach
Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor.
Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na maśle, na wolnym ogniu 5-6 minut. Dodać serek topiony. Mleko połączyć z żółtkami rózgą kuchenną lub mikserem, dodać do selera z serkiem i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem.
Smacznego!