Chrupkie pieczywo na bazie migdałów i ziaren z dżemem brzoskwiniowym z lawendową nutą - przepis. Przepisy na Kanapki i tosty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Chrupkie pieczywo na bazie migdałów i ziaren z dżemem brzoskwiniowym z lawendową nutą    
 
    
        Chrupkie pieczywo na bazie migdałów i ziaren z dżemem brzoskwiniowym z lawendową nutą
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki:
•	100 g mielonych migdałów
•	100 g mąki Lubella
•	60 g ziaren słonecznika
•	60 g sezamu
•	30 g wiórków kokosowych
•	30 g nasion czarnuszki
•	30 g płynnego oleju kokosowego nierafinowanego
•	szczypta soli himalajskiej
•	3 łyżki dżemu brzoskwiniowego z lawendową nutą Łowicz
•	niepełna szklanka wody
Dodatkowo do podania na stół: 
•	dżem brzoskwiniowy z lawendową nutą Łowicz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Piekarnik nagrzej do 160 stopni. Słonecznik, sezam i wiórki kokosowe zmiel na mąkę. Wszystkie suche składniki wsyp do miski, dodaj olej kokosowy, dżem i wodę. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut. Po tym czasie wyłóż masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozsmaruj na cienką warstwę. Dobrze jest przewałkować całość zwilżonym wodą wałkiem do ciasta. Następnie pokrój masę na kawałki równej wielkości i piecz około 30 minut. W czasie pieczenia 2-3 razy wypuszczaj parę uchylając na chwilę drzwiczki piekarnika. Na 10 minut przed końcem pieczenia włącz termoobieg, żeby pieczywo równomiernie się przyrumieniło. Gotowe pieczywo odstaw do przestudzenia i przechowuj w szczelnie zamykanym pojemniku, aby nie straciło chrupkości. Podawaj z dżemem Łowicz brzoskwinia z lawendową nutą.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.