Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois    
 
    
        Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki (dla 4 osób):
•	10 czarnych oliwek bez pestek,
•	1 starty pomidor bez skórki,
•	2-3 łyżki oleju ryżowego ,
•	świeża bazylia lub oregano,
•	sól i pieprz,
•	anchois
Na tortos:
•	75 g mąki kukurydzianej,
•	25 g mąka pszenna,
•	2 łyżki oliwy z oliwek,
•	woda
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Przygotowanie:
Tortos: Wymieszaj mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj sól, trochę wody i całość zagniataj do momentu, gdy ciasto przestanie się przyklejać do rąk. Gotowe ciasto odstaw na kilka minut. Z ciasta uformuj małe płaskie kółka. Podsmaż je chwilę z każdej strony na patelni z odrobiną oleju ryżowego. 
Wymieszaj starty pomidor z oliwkami, oregano lub bazylią, solą i pieprzem oraz oliwą z oliwek.
Udekoruj szczypiorkiem i anchois.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.