Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli    
 
    
        Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - Kiełbasa biała surowa                                                       1,5 kg
- olej                                                                                    3-4 łyżki
- cebula                                                                               6-7 średnich sztuk
- czosnek                                                                             6 ząbków
- pomidory z puszki                                                             2 puszki po 400g
- papryka słodka w proszku                                                1 łyżeczka
- majeranek                                                                           3 łyżki
- pieprz ziołowy                                                                    1 łyżeczka
- sól, pieprz czarny do smaku           
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Kiełbasę natłuścić niewielką ilością oleju, upiec w piekarniku w 200°C na złoty kolor lub podsmażyć na patelni.
Cebulę pokroić w grube piórka, czosnek w plasterki i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebula powinna być jędrna, lekko twardawa. Następnie dodać przekrojone na pół pomidory razem z zalewą, paprykę, majeranek i pieprz ziołowy. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, doprowadzić do zagotowania. Dodać upieczoną i przekrojoną na pół białą kiełbasę. Całość poddusić na wolnym ogniu 5-6 minut, żeby kiełbasa wchłonęła smak sosu.  
Podawać z pieczywem jako samodzielne danie.
Smacznego!                           
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.