Duet z jajek faszerowanych. - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Duet z jajek faszerowanych.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	8 jajek
•	4 rzodkiewki
•	½ świeżego ogórka
•	1łyżka majonezu
•	2 łyżki kukurydzy konserwowej
•	1 łyżka keczupu
•	3 plasterki wędzonej szynki
•	Szczypta papryki
•	Sól, pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                ·         Jajka ugotować na twardo w mocno osolonej wodzie, dzięki temu łatwiej je będzie obrać. Następnie ostudzić, zdjąć skorupki. Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
·          Rzodkiewki i ogórek umyć, zetrzeć na tarce do warzyw lub drobno posiekać. Dodać 4 żółtka i majonez, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do 8 połówek jajek.
·         Szynkę drobno posiekać, dodać kukurydzę i keczup, pozostałe żółtka jajek, doprawić solą i papryką, wymieszać. Farsz nakładać do pozostałych połówek jajek.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.