Duet z jajek faszerowanych.
Składniki
•	8 jajek
•	4 rzodkiewki
•	½ świeżego ogórka
•	1łyżka majonezu
•	2 łyżki kukurydzy konserwowej
•	1 łyżka keczupu
•	3 plasterki wędzonej szynki
•	Szczypta papryki
•	Sól, pieprz
Sposób przyrządzenia
·         Jajka ugotować na twardo w mocno osolonej wodzie, dzięki temu łatwiej je będzie obrać. Następnie ostudzić, zdjąć skorupki. Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
·          Rzodkiewki i ogórek umyć, zetrzeć na tarce do warzyw lub drobno posiekać. Dodać 4 żółtka i majonez, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do 8 połówek jajek.
·         Szynkę drobno posiekać, dodać kukurydzę i keczup, pozostałe żółtka jajek, doprawić solą i papryką, wymieszać. Farsz nakładać do pozostałych połówek jajek.