Przepisy wielkanocne – JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE
Składniki:
- 5 jajek,
- 1 awokado,
- mały kawałek papryczki chili,
- 1 mały pomidor,
- 1 łyżka soku z limonki,
- 2 łyżki oliwy,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
WYKONANIE KROK PO KROKU:
- Ugotować na twardo jajka. Ostudzić, obrać i przekroić na pół. Następnie wyjąć żółtka i przełożyć je do miski, rozgnieść widelcem.
- Umyć awokado, obrać i wyjąć miąższ łyżką. Skropić sokiem z limonki i dodać do żółtek.
- Dodać do żółtek czosnek, posiekane chilli, oliwę, szczypiorek, a potem doprawić solą i pieprzem.
- Sparzonego pomidora obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę i delikatnie wymieszać z pastą.
- Wypełnić białka farszem i udekorować szczypiorkiem. Smacznego!
Zdjęcie: creativepack / Freepik