Czym Miód Manuka różni się od tradycyjnych miodów?
Powszechnie wiadomo, że miód zawiera naturalnie występujące enzymy, które wytwarzają nadtlenek wodoru. Ma on właściwości antyseptyczne i antybakteryjne, które zostały udowodnione
Miód Manuka produkowany jest przez pszczoły, które zbierają nektar z krzewu Manuka lub drzewa herbacianego. Miejsce pochodzenia i główne miejsce występowania krzewu Manuka to Nowa Zelandia. Pszczoły zbierają nektar z kwiatów drzewa i przetwarzają go na miód.
Jak wykazują badania - Miód Manuka - jest to mono-kwiatowy miód zawierający substancję z silnymi właściwościami antybakteryjnymi, przeciwzapalnymi, przeciwbakteryjnymi, przeciwwirusowymi, antyoksydacyjnymi, antyseptycznymi oraz przeciwgrzybicznymi. Ten unikalny składnik miodu Manuka był początkowo nazywany UMF ® (Unique Manuka Factor). Całkiem niedawno substancja ta została zidentyfikowana przez Profesora Thomasa Henle i oznaczona jako Methyloglyoxal - MGO. Jest to substancja o właściwościach leczniczych. Miód ten wykazuje także doskonałe zdolności do poprawiania wydolności naszego układu odpornościowego.
Jednym z miodów, który zasługuje na szczególną uwagę jest miód wytwarzany z nektaru kwiatów nowozelandzkiego krzewu herbacianego Manuka, charakteryzujący się wyjątkowymi właściwościami antybakteryjnymi, przeciwgrzybicznymi i przeciwzapalnymi.
Miody Manuka są w 100% naturalnymi produktami o wyjątkowych właściwościach korzystnie wpływających na zdrowie i kondycję całego organizmu. Charakteryzuje je silne działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Znajdują zastosowanie jako środek wspomagający leczenie wielu chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny stosowany na rany i oparzenia.
Miód manuka MGO 400+
Miód Manuka MGO 400+ jest to najczęściej wybierany miodów manuka MGO przez klientów sklepu w Polsce i na Świecie. Charakteryzuje się wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Miód MGOTM 400 + Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości dietetycznego metylogloxalu, naturalnego składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manuka.Aktywny Miód Manuka MGO posiada silne właściwości antybakteryjne, które pozwalają zabić wszystkie bakterie, które powodują ból gardła, w tym paciorkowca.
Dolegliwości leczone Miodem Manuka
Działanie miodów Manuka potwierdzone zostało w przypadku takich schorzeń i przypadłości, jak:,
- wrzody żołądka
- bóle gardła i żołądka
- infekcje gardła i nosa
- trudno gojące się rany i rany cukrzycowe,
- egzemy, odleżyny, bakterie streptokoki,
- zespół jelita nadwrażliwego,
- choroby nowotworowe czy zapalenie dziąseł
- oraz gronkowiec
- trądzik.
Stosowanie Miodu Manuka
Najlepiej spożywać trzy pełne łyżeczki miodu Manuka codziennie. Jeśli infekcja jest w stadium zaawansowanym, należy trzymać miód w ustach przez kilka sekund, obracając go w ustach przed połknięciem. Zaleca się kontynuowanie stosowania przez co najmniej miesiąc do zabicia całej populacji bakterii paciorkowca w gardle.
Polacy coraz częściej sięgają po znane i sprawdzone naturalne metody, pomagające w walce z różnymi dolegliwościami. W problemach zdrowotnych, takich jak: choroby skórne, układu pokarmowego czy zwykłych przeziębieniach, szczególnie skuteczny okazuje się być miód i produkty wytwarzane na jego bazie.
Liczni klienci sklepu vitamarket.pl już cieszą się wysokimi właściwościami leczniczymi Miodu Manuka. Dołącz do nich! Tylko w sklepie vitamarket.pl znajdziesz oryginalne produkty oraz bardzo atrakcyjne ceny!
Miód Manuka to wspaniały prezent pod choinkę dla seniorów i nie tylko… Zapraszamy!