Odkryj wspaniałe właściwości Miodu Manuka! - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Odkryj wspaniałe właściwości Miodu Manuka!

Ich działanie zostało udowodnione w leczeniu wielu dolegliwości układu pokarmowego i odpornościowego. Poznaj szczegóły…

Czym Miód Manuka różni się od tradycyjnych miodów?

Powszechnie wiadomo, że miód zawiera naturalnie występujące enzymy, które wytwarzają nadtlenek wodoru. Ma on właściwości antyseptyczne i antybakteryjne, które zostały udowodnione

Miód Manuka produkowany jest przez pszczoły, które zbierają nektar z krzewu Manuka lub drzewa herbacianego. Miejsce pochodzenia  i główne miejsce występowania krzewu Manuka to Nowa Zelandia. Pszczoły zbierają nektar z kwiatów drzewa i przetwarzają go na miód.

Jak wykazują badania - Miód Manuka  - jest to mono-kwiatowy miód zawierający substancję z silnymi właściwościami antybakteryjnymi, przeciwzapalnymi, przeciwbakteryjnymi, przeciwwirusowymi, antyoksydacyjnymi, antyseptycznymi oraz  przeciwgrzybicznymi.

Ten unikalny składnik miodu Manuka  był początkowo nazywany UMF ®  (Unique Manuka Factor). Całkiem niedawno substancja ta została zidentyfikowana przez Profesora Thomasa Henle i oznaczona jako Methyloglyoxal - MGO. Jest to substancja o właściwościach leczniczych. Miód ten wykazuje także doskonałe zdolności do poprawiania wydolności naszego układu odpornościowego.

Jednym z miodów, który zasługuje na szczególną uwagę jest miód wytwarzany z nektaru kwiatów nowozelandzkiego krzewu herbacianego Manuka, charakteryzujący się wyjątkowymi właściwościami antybakteryjnymi, przeciwgrzybicznymi i przeciwzapalnymi.

Miody Manuka są w 100% naturalnymi produktami o wyjątkowych właściwościach korzystnie wpływających na zdrowie i kondycję całego organizmu. Charakteryzuje je silne działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Znajdują zastosowanie jako środek wspomagający leczenie wielu chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny stosowany na rany i oparzenia.

Miód manuka MGO 400+

Miód Manuka MGO 400+ jest to najczęściej wybierany miodów manuka MGO przez klientów sklepu w Polsce i na Świecie. Charakteryzuje się wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Miód MGOTM 400 + Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości dietetycznego metylogloxalu, naturalnego składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manuka.

Aktywny Miód Manuka MGO posiada silne właściwości antybakteryjne, które pozwalają zabić wszystkie bakterie, które powodują ból gardła, w tym paciorkowca.

Dolegliwości leczone Miodem Manuka
Działanie miodów Manuka potwierdzone zostało w przypadku takich schorzeń i przypadłości, jak:,
- wrzody żołądka
- bóle gardła i żołądka
- infekcje gardła i nosa
- trudno gojące się rany i rany cukrzycowe,
- egzemy, odleżyny, bakterie streptokoki,
- zespół jelita nadwrażliwego,
- choroby nowotworowe czy zapalenie dziąseł
- oraz gronkowiec
- trądzik.

Stosowanie Miodu Manuka

Najlepiej spożywać trzy pełne łyżeczki miodu Manuka codziennie. Jeśli infekcja jest w stadium zaawansowanym, należy trzymać miód w ustach przez kilka sekund, obracając go w ustach przed połknięciem.  Zaleca się kontynuowanie stosowania przez co najmniej miesiąc do zabicia całej populacji bakterii paciorkowca w gardle.

Polacy coraz częściej sięgają po znane i sprawdzone naturalne metody, pomagające w walce z różnymi dolegliwościami. W problemach zdrowotnych, takich jak: choroby skórne, układu pokarmowego czy zwykłych przeziębieniach, szczególnie skuteczny okazuje się być miód i produkty wytwarzane na jego bazie.

Liczni klienci sklepu vitamarket.pl już cieszą się wysokimi właściwościami leczniczymi Miodu Manuka. Dołącz do nich! Tylko w sklepie vitamarket.pl znajdziesz oryginalne produkty oraz bardzo atrakcyjne ceny!

Miód Manuka to wspaniały prezent pod choinkę dla seniorów i nie tylko… Zapraszamy!



Najnowsze komentarze

  • 2.103.*.*Ikona zgłaszania komentarza
    Witam! Miałam problemy z infekcjami gardła, zatokami , często bòle gardła. W ciagu 3miesiecy lekarze faszerowali mnie antybiotykami, miałam ostre zapalenia gardła co 2-3 tygodnie I za każdym razem antybiotyk - wybrałam 5 seri antybiotykòw I nic nie pomogły , a jeszcze bardziej osłabiły organizm . Lekarze po zrobieniu wymiazu z gardła powiedzieli ze to paciorkowce I ze kazdy to ma I sie z tym zyje ( mieszkam w Anglii )Ktoś mi powiedział o miodzie manuka że warto spròbowac ,wiec kupiłam 2 słoiczki 15+akurat była promocja "kup 1drugi masz za grosz". Odkad spożywam ten miòd a mineło juz 3 miesiace ani sladu infekcji, bòlu gardła... Organizm sie uodparnia i mam nadzieje ze choroba nie wròci. Jedno wiem napewno, jeden słoiczek miodu nie pomoże ... Pozdrawiam I życzę zdròwka!
  • 212.87.*.*Ikona zgłaszania komentarza
    Witam, słyszałam o tym wspaniałym miodzie . Jest zdrowy , ale nie jest tani. Mam zamair go kupić. Polecam
  • Awatar użytkownika mallinka
    mallinkaIkona zgłaszania komentarza
    Dla mnie odkryciem okazały się cukierki z miodem i propolisem. Są niezbędne podczas jesienno-zimowych infekcji gardła. To do czego mogę się przyczepić to smak zdominowany propolisem ale szybko się przyzwyczaiłam. Wbrew pozorom są "wydajne".