Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Redakcja Familie Redakcja 2021-03-26 16:24:09
Autor zdjęcia/źródło: mat. partnera artykułu
Polska marka Helpa proponuje duży wybór kasz produkowanych ze zbóż pochodzących z lokalnych gospodarstw ekologicznych. Znajdziesz wśród nich wyselekcjonowane produkty, które są produkowane w Polsce, nie zawierają w składzie cukru, konserwantów, barwników ani innych ulepszaczy. To zdecydowanie wyróżnia je na tle konkurencji. Zobacz, czym kierować się przy zakupie kasz dla swoich bliskich.
Choć pozornie wszystkie kasze mają podobne właściwości czy smak, to w praktyce mogą się między sobą różnić. Jeżeli zamierzasz serwować kaszę nie tylko dorosłym, ale też dzieciom (ten pokarm mogą przyjmować nawet maluchy na początkowym etapie rozszerzania diety), to zwróć szczególną uwagę na pochodzenie produktów.
Co jest ważne?
Kasza sama w sobie jest bardzo wartościowa, ale okazuje się, że można wybrać produkt, który będzie miał jeszcze lepszy smak i zaoferuje więcej składników odżywczych oraz witamin. To oczywiście kasza z dodatkami albo produkt stanowiący mieszankę dwóch, a nawet więcej zbóż. Marka Helpa proponuje taki produkt składający się aż z 5 składników: orkiszu, owsa, jęczmienia, gryki i żyta. Połączone w idealnych proporcjach nie tylko świetnie smakują, ale też dają prawdziwy zastrzyk energii i skutecznie zaspokajają apetyt.
Kasze są dość uniwersalną bazą, dlatego można je łączyć również z innymi dodatkami. Najczęściej są to owoce, bakalie i orzechy, a w przypadku wersji wytrawnej – warzywa i przyprawy. Można podać je w różnych formach, np. liofilizatów, czyli wysuszonych, a następnie sproszkowanych produktów, które zachowują pełnię smaku, zapachu i wartości odżywczych. Każda forma jest atrakcyjna nie tylko pod względem smakowym, ale też wizualnym – kolory na talerzu zachęcą do spróbowania kaszy nawet największych sceptyków!
Już na wstępie zrezygnuj z kasz instant. Chociaż kuszą one niską ceną i ekspresowym przygotowaniem, to zazwyczaj nie udaje się z nich wydobyć tego, co najlepsze i najbardziej wartościowe. Znacznie lepiej jest wybierać produkty, które wymagają tradycyjnego gotowania. W ten sposób produkt zachowuje swoje wartości odżywcze, a w kuchni celebrowane jest wspólne rodzinne przygotowywanie posiłków. To równie ważny element jak zakupy czy jedzenie!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.