12 lipca 2013 08:40 | ID: 986679
z kielbaska i marchewka i cebulka starte na duzych oczkach - sa cudddowneeee :) mmmmm chyba jutro zrobie bo mam smaka :)
tak tak tak- tak wąłsnie bede robic
O nie, ja tam nic nie dodaję, jak mają być ziemniaczane to muszą być tylko i wyłącznie z ziemniaczków. Ciut soli, pieprzu i cebulki dla smaku dodaję.
ja dodaję jeszcze czosnek ...
12 lipca 2013 09:08 | ID: 986706
z kielbaska i marchewka i cebulka starte na duzych oczkach - sa cudddowneeee :) mmmmm chyba jutro zrobie bo mam smaka :)
tak tak tak- tak wąłsnie bede robic
O nie, ja tam nic nie dodaję, jak mają być ziemniaczane to muszą być tylko i wyłącznie z ziemniaczków. Ciut soli, pieprzu i cebulki dla smaku dodaję.
ja dodaję jeszcze czosnek ...
Ja za bardzo go nie lubię i nie dodaję...
12 lipca 2013 09:11 | ID: 986709
z kielbaska i marchewka i cebulka starte na duzych oczkach - sa cudddowneeee :) mmmmm chyba jutro zrobie bo mam smaka :)
tak tak tak- tak wąłsnie bede robic
O nie, ja tam nic nie dodaję, jak mają być ziemniaczane to muszą być tylko i wyłącznie z ziemniaczków. Ciut soli, pieprzu i cebulki dla smaku dodaję.
ja dodaję jeszcze czosnek ...
Ja za bardzo go nie lubię i nie dodaję...
i ja bez czosnku
12 lipca 2013 09:12 | ID: 986710
Mniam, to już wiem, co dzisiaj zrobię
Jak ja dawno placków ziemniaczanych nie jadłam... a pomyśleć, że kiedyś ich w ogóle nie lubiłam - wolałam z jabłkami.
Ale na stare lata to człowiekowi się gusta smakowe zmianiają
12 lipca 2013 09:20 | ID: 986712
Mniam, to już wiem, co dzisiaj zrobię
Jak ja dawno placków ziemniaczanych nie jadłam... a pomyśleć, że kiedyś ich w ogóle nie lubiłam - wolałam z jabłkami.
Ale na stare lata to człowiekowi się gusta smakowe zmianiają
oj zmieniają się - ja kiesyś nie lubiłam czosnku , teraz dodaję go do wielu potraw ...
12 lipca 2013 09:28 | ID: 986713
Mniam, to już wiem, co dzisiaj zrobię
Jak ja dawno placków ziemniaczanych nie jadłam... a pomyśleć, że kiedyś ich w ogóle nie lubiłam - wolałam z jabłkami.
Ale na stare lata to człowiekowi się gusta smakowe zmianiają
oj zmieniają się - ja kiesyś nie lubiłam czosnku , teraz dodaję go do wielu potraw ...
He he he - a ja jeszcze do tego nie "dorosłam"...
12 lipca 2013 09:33 | ID: 986718
u mnie wersja klasyczna -starte ziemniaki, sól, pieprz, jajko. Bez czosnku ale za to koniecznie duuuża cebula;) Czasem sprofanuję przepis i wrzucam deko startej marchewki;p
12 lipca 2013 09:34 | ID: 986719
A jakie macie sposoby aby placki były chrupiące?
12 lipca 2013 09:35 | ID: 986721
A jakie macie sposoby aby placki były chrupiące?
moje zawsze sa
12 lipca 2013 09:41 | ID: 986729
A jakie macie sposoby aby placki były chrupiące?
nie wiem czy to jakis ogólny patent ale:odpowiednio i dobrze rozgrzana patelnia, niewielka ilość oleju do smażenia, żeby nie "pływały" w nim, ilośc mąki symboliczna;)
12 lipca 2013 09:59 | ID: 986747
A jakie macie sposoby aby placki były chrupiące?
moje zawsze sa
powiem nieskromnie,że moje też ;-)
dziś będą na obiad. przemycę w nich też cukinię.
1 lipca 2014 20:29 | ID: 1126331
Kto robił w tym roku z młodych ziemniaczków?
1 lipca 2014 20:40 | ID: 1126335
Kto robił w tym roku z młodych ziemniaczków?
Jeszcze nie, ale ''chodzą'' za mną...
1 lipca 2014 23:34 | ID: 1126406
ja robiłam juz z młodych ziemniaków, wyszły świetne, nie ma to jak nowe ziemniaczki
2 lipca 2014 08:49 | ID: 1126432
To chyba i ja się skuszę, tylko kogoś muszę zaprosić do współpracy
29 maja 2015 10:04 | ID: 1224870
Ostatnio robiłam z gulaszem.. Takie po węgiersku! Powiem wam...mmmmmm pycha!
29 maja 2015 12:22 | ID: 1224889
Ostatnio robiłam z gulaszem.. Takie po węgiersku! Powiem wam...mmmmmm pycha!
Jadłam ostatnio takie u swojej kuzynki, smaczne były...
29 maja 2015 17:20 | ID: 1224965
Ostatnio robiłam z gulaszem.. Takie po węgiersku! Powiem wam...mmmmmm pycha!
Jadłam ostatnio takie u swojej kuzynki, smaczne były...
I mnie bardzo smakowały
29 maja 2015 22:38 | ID: 1225024
Ostatnio robiłam z gulaszem.. Takie po węgiersku! Powiem wam...mmmmmm pycha!
Jadłam ostatnio takie u swojej kuzynki, smaczne były...
I mnie bardzo smakowały
Miałam dzisiaj takie na obiad,1 raz robiłam z mięsem mielonym,bo zawsze z gulaszowym robiłam,dodatkowo zrobiłam do nich sos czosnkowo-koperkowy.tylko musiałam dużo mąki do placków dać bo się rozwalały na patelni,za wodniste kartofle miałam.
29 maja 2015 22:42 | ID: 1225026
Kamcia trzeba było ciut tej wody z potarkowanych ziemniaków odlać, ja tak robię i wtedy jest okej...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.