Chodzi mi o takie kotleciki bez mięska. Robiłam już różne z kaszy gryczanej, z kapusty( smakują jak z ryby), z jajek, ziemniaczane..
Może macie jakieś inne ciekawe pomysły na jarskie kotleciki? A może i mięsne inaczej?
26 marca 2014 08:53 | ID: 1097499
Chodzi mi o takie kotleciki bez mięska. Robiłam już różne z kaszy gryczanej, z kapusty( smakują jak z ryby), z jajek, ziemniaczane..
Może macie jakieś inne ciekawe pomysły na jarskie kotleciki? A może i mięsne inaczej?
27 marca 2014 08:55 | ID: 1097941
Kotlety z kani. Bierzesz takiego grzyba, doprawiasz, panierujesz, smażysz na oleju i wychodzi pyszne jedzenie. Tylko na kanie trzeba uważać, bo są podobne do muchomora sromotnikowego.
Dawno temu jadła i były pyszne ale jak usłyszałam, że są bardzo podobne do muchomora sromotnikowego to nie ryzykuję...
27 marca 2014 09:57 | ID: 1098002
W sumie to można ze wszystkiego zrobić kotleta! To co się pod rękię podwinie, nie ma to jak zdolna kucharka, zrobi COŚ z niczego
27 marca 2014 10:06 | ID: 1098019
Kotlety z kani. Bierzesz takiego grzyba, doprawiasz, panierujesz, smażysz na oleju i wychodzi pyszne jedzenie. Tylko na kanie trzeba uważać, bo są podobne do muchomora sromotnikowego.
Dawno temu jadła i były pyszne ale jak usłyszałam, że są bardzo podobne do muchomora sromotnikowego to nie ryzykuję...
My uwielbiamy zbierać grzyby i gdy się tylko sezon zaczyna odrazu wyruszamy, kończymy w październiku, a nawet w listopadzie (gdy jest ciepło i słonecznie) wygrzebując grzyby "gąski" (zieleniatki), patykiem spod piasku Pyszny jest żurek z zieleniatkami, tylko z tymi grzybami jest taki problem, że ciężko je oczyścicć.
Jeśli chodzi o kanie - to nie zbieramy. Trochę się boimy. Kanię kupuję na targu - zawsze proszę o potwierdzenie z sanepidu, że ta Kania to naprawdę Kania
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.