Kawa w tygielku z kardamonem - przepis. Przepisy na Kawy i herbaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Kawa w tygielku z kardamonem
xdrfv rozsmakował(a) się w tym!
Na dwie kawy:
Kawa w ziarnach 10g
kardamon 2 ziarna
1/2 laski wanilii
śmietana kremówka 4 łyżki
cukier 4 łyżeczki
szczypta startej czekolady i brązowego cukru
Sposób przyrządzenia:
Kawę mielimy w młynku przed zaparzeniem. W tygielku zaparzamy kawę z dodatkiem kardamonu. Na filiżankę bierzemy 2 łyżeczki kawy i 1 utłuczone w moździerzu ziarenko kardamonu. Śmietankę kremówkę ubijamy z białym cukrem i 1/2 laski wanilii (ewentualnie cukru waniliowego). Na zaparzona kawę nakładamy czapeczkę z ubitej śmietany, którą posypujemy startą czekoladą lub brązowym cukrem. Pychotka!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.