ŻEBERKA NA KAPUŚCIE - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        żeberka-paski ok 1 kg
przyprawa do żeberek Knorr
przyprawa "delikat uniwersalna" Knorr
kiszona kapusta ok 1kg
smalec do smażenia
liść laurowy                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Żeberka umyc,osuszyć,natrzeć dobrze przyprawą do żeberek i zostawić na godzinę. Po tym czasie na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć dobrze z każdej strony żeberka. W tym czasie jednocześnie w garnku gotujemy opłukaną kiszoną kapustę,zalewając ją do połowy wodą.Dodajemy liść laurowy i trochę przyprawy delikat uniwersalnej.Kiedy mięso już jest dobrze obsmażone przekładamy je na wierzch na kapustę i wtedy już dusimy pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie oczywiście kilkakrotnie przewracamy mięso ułożone na kapuście oraz dolewamy po troszku wody,kiedy odparuje.
Potrawa jest gotowa kiedy mięso całkowicie dojdzie do miękkości.
Podajemy na talerzu najpierw część kapusty i na niej układamy żeberka. Do tego najlepsze są ziemniaki i jeśli ktoś lubi - maślanka do popicia.
 
Smacznego...:)
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.