Miesne pulpeciki w sosie pomidorowym - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Miesne pulpeciki w sosie pomidorowym    
 
    
        Miesne pulpeciki w sosie pomidorowym
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        *150 g mielonej wieprzowiny
*150 g mielonej wołowiny
*2 czerwone cebule
*4 łyżki bułki tartej
*50 g tartego parmezanu
*2 ząbki czosnku
*cebula
*3 ząbki czosnku
*oliwa z oliwek
*oregano
*pieprz/sól                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Cebulę i czosnek do farszu mięsnego drobno posiekaj, wrzuć do miski.
Dodaj mięso, bułkę tartą, odrobinę oregano, jajko, dopraw solą i pieprzem.
Lep kulki wielkości orzecha włoskiego.
Smaż je na patelni z odrobiną oliwy, po paru minutach zalej gorącym przecierem pomidorowym (wcześniej doprawionym do smaku).
Duś około 15 minut.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.