Filet wieprzowy z orzechami - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Filet wieprzowy z orzechami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        600 g wieprzowiny
sól
pieprz
2 łyzki oleju
80 g orzechów włoskich
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyzki posiekanych borówek
puszka kruszek
2 łyzki masła
1 łyzka miodu
Na sos:
150 g sera pleśniowego
3 łyzki twarożku śmietankowego
50 ml śmietany                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1.Pokrój ser pleśniowy na kawałki.Wymieszaj z twarozkiem i śmietaną,lekko podgrzej.Gdy ser się rozpuści,zdejmij garnek z ognia.
2.Mięso natrzyj solą i pieprzem.Podsmaż ze wszystkich stron.Pozgrzej piekarnik do 140 stopni C .Owiń mięso folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 20 minut.
3.Odcedź gruszki i pokrój w kolumny.Rozpuść masło na patelni,dodaj miód i gruszki.Smaż kilka minut,mieszając.Posiekaj orzechy na kawałki.Wylej po kilka łyzek sosu serowego na talerze,rozłóż gruszki.Pokrój wieprzowinę w plastry i nałóż na sos.Udekoruj szczypiorkiem,borówkami i orzechami.   
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.