Kompot z jabłek - przepis. Przepisy na Kompoty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Kompot z jabłek
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 kg jabłek
40 dag cukru
1 l wody
kawałek cynamonu i wanilii
kwasek cytrynowy
sok z cytryny do smaku
Sposób przyrządzenia:
Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Gotowe kawałki wkładać do zakwaszonej wody, aby nie ściemniały. Wodę zagotować z cukrem i przyprawami, włożyć owoce, zagotować, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Przełożyć do słoików, zamknąć, pasteryzować w temperaturze około 90 stopni - przez 15 minut. Wystudzić w wodzie.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.