Kisiel z czarnego bzu  - przepis. Przepisy na Desery ciepłe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Kisiel z czarnego bzu 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 szklanki owoców czarnego bzu 
2 szklanki wrzącej wody 
1/3 szklanki cukru 
1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 
bita śmietana do dekoracji                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Owoce czarnego bzu zalać 2 szklankami wrzącej wody, zagotować, przetrzeć. Do przecieru dodać tyle wody, by otrzymać 3 szklanki płynu. Dodać cukier i kopiastą łyżkę mąki ziemniaczanej zmieszanej z niewielką ilością wody. Wszystko zagotować mieszając. Odstawić. Przelać do salaterek i podawać z bitą śmietaną.
Kisiel można podawać za zimno i na ciepło. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.