Powidła z czarnego bzu  - przepis. Przepisy na Przetwory owocowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Powidła z czarnego bzu 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 kg owoców czarnego bzu 
50 dag cukru (lub miodu)                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Umyte i zdjęte widelcem z baldachów owoce zasypać cukrem i zostawić na noc. Na drugi dzień smażyć na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką. Gdy powidła odparują (zgęstnieją) wkładać gorące do wyparzonych i jeszcze gorących słoików. Od razu zamykać i odwracać do góry dnem. Ostudzone przechowywać w ciemnym miejscu.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.