Truskawki w syropie  - przepis. Przepisy na Przetwory owocowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Truskawki w syropie 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1,5 kg dobrze dojrzałych truskawek 
1,5 kg cukru 
3/4 l wody                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Truskawki dokładnie umyj, osącz, usuń szypułki. W garnku ugotuj syrop z wody i cukru (do wody dodaj cukier i pogotuj przez 3 minuty), wrzuć do niego owoce, zagotuj i odstaw na 2 godziny.
Owoce wyjmij łyżką cedzakową, a syrop ponownie zagotuj. Usuń pianę z gotujacego się syropu i dodaj do niego truskawki. Gotuj przez 5 minut i odstaw.
Gorące owoce wraz z syropem przełóż do wyparzonych wrzątkiem słoiczków. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.