Schab w pomarańczach z sosem malinowo-miodowym - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Schab w pomarańczach z sosem malinowo-miodowym    
 
    
        Schab w pomarańczach z sosem malinowo-miodowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        4 grubsze plastry schabu
4 pomarańcze
sok malinowy
miód
musztarda
olej
przyprawa do mięsa wieprzowego                        
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
Wetrzeć przyprawę w mięso i pozostawić  na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia smażymy na rozgrzanym oleju plastry schabu ok 4 minuty.
Na dno naczynia żaroodpornego nalewamy troche oleju i układamy ćwiartki z 2 pomarańczy, na tym kładziemy schab i przykrywamy je pozostałymi ćwiartkami pomarańczy.
Robimy sos:
5 łyżek musztardy
3 łyżki miodu
2 łyżki soku malinowego
Mieszamy sos i polewamy nim schab z pomarańczami. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 20 minut. Podajemy z kaszą jęczmienną lub kaszą kuskus. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.