Krem mandarynkowy  - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Krem mandarynkowy 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        6 mandarynek 
4 jajka 
1 serek waniliowy (20 dag) 
4 łyżki cukru pudru 
2 łyżki żelatyny 
4 łyżki startej czekolady mlecznej lub gorzkiej 
1 opakowanie pomarańczowej galaretki 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Przygotuj galaretkę. Wlej do 4 pucharków i odstaw do zastygnięcia. Żółtka utrzyj z połową cukru na puszystą masę, a białka ubij z resztą cukru na sztywną pianę. Masę żółtkową wymieszaj z serkiem i delikatnie dodaj pianę.
Wyciśnij sok z 2 mandarynek, podgrzej i rozpuść w nim żelatynę. Cały czas mieszając wlej cienkim strumieniem do masy jajecznej. Krem wyłóż na galaretkę i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Przed podaniem udekoruj pozostałymi mandarynkami i startą czekoladą.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.