Ciasto marchewkowe z migdałami  - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ciasto marchewkowe z migdałami     
 
    
        Ciasto marchewkowe z migdałami 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        6 żółtek
200 g cukru
250 g surowej marchwi rozdrobnionej w malakserze
250 g zmiksowanych płatków migdałowych 
50 g mąki ziemniaczanej
tarta skórka z jednej cytryny
6 białek
dodatkowe 50 g cukru
Do dekoracji: 
cukier puder
świeża melisa 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ubić żółtka z cukrem, dodać rozdrobnioną marchew, wymieszać.
Do masy dodać zmiksowane płatki migdałowe, mąkę ziemniaczaną oraz skórkę z cytryny.
Białka ubić na sztywną pianę z 50 g cukru.
Połączyć obie masy, przełożyć do okrągłej formy wyłożonej pergaminem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30 minut w temperaturze 150 stopni C.
Udekorować cukrem pudrem i listkami melisy. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.