Sałatka do grillowanego mięsa  - przepis. Przepisy na Sałatki warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Sałatka do grillowanego mięsa     
 
    
        Sałatka do grillowanego mięsa 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        6 jabłek 
6 łodyg selera naciowego 
75 g posiekanych orzechów włoskich 
240 ml majonezu 
2 łyżki soku z cytryny 
sól, pieprz, 
2 cykorie 
wewnętrzne listki z dwóch główek sałaty                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Seler umyć, obrać i pokroić w grubsze plasterki. Wymieszać z posiekanymi orzechami i jabłkami.
Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać do mieszanki jabłkowo-selerowo-orzechowej i wszystko ostrożnie wymieszać.
Cykorię i listki sałaty umyć, oczyścić, podzielić na pojedyncze listki, każdy przedrzeć na pół w wymieszać w dużej salaterce. Rozmieścić na nich sałatkę jabłkowo-selerową i podawać przybraną kilkoma listkami selera naciowego. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.