Karkówka "prawie" z grilla. - przepis. Przepisy na Sztuka mięsa, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Karkówka "prawie" z grilla.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 kg karkówki pokrojonej w plastry.
Marynata:
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki octu balsamicznego . Zamiennie można dodać 50 g czystej wódki. 
1 łyżka miodu, 
bazylia ,tymianek, oregano, papryka słodka - wszystkiego po łyżeczce
3 łyżki oleju lub oliwy
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Marynatę zmieszać i posmarować nią każdy wybity plaster karkówki.
Pozostawić pod przykryciem na kilka godzin.
Piec w piekarniku w 150 stopniach około 2 godzin.
Kilka razy przewrócic plastry aby się nie spaliły.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.