Deser z rabarbarem i malinami - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Deser z rabarbarem i malinami    
 
    
        Deser z rabarbarem i malinami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 łodygi rabarbaru
3 łyżki brązowego cukru
garsc malin (mogą być mrożone)
250g mascarpone
200ml jogurtu naturalnego
1-2 łyżeczki cukru waniliowego
cukier do smaku
około 10 biszkoptów do tiramisu lub zwykłych                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Umyj rabarbar, odetnij końcówkę i obierz, a nstępnie pokrój na 1 cm kawałki. Ułóż rabarbar w rondlu, zalej 3 łyżkami wody , dodaj brązowy cukier i maliny. Przykryj i duś 5 minut, a następnie zdejmij pokrywkę i gotuj mieszając, aż powstanie gęsty kompot. Odstaw do ostudzenia.
Serek mascarpone wymieszaj z jogurtem, aż powstanie gładka masa. Dodaj cukier waniliowy i ewentualnie cukier do smaku.
W pucharku układaj warstwami kompot, biszkopty i masę mascarpone, kończąc na kompocie.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.