WIEPRZOWINA DUSZONA Z KAPUSTĄ - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         WIEPRZOWINA DUSZONA Z KAPUSTĄ    
 
    
        WIEPRZOWINA DUSZONA Z KAPUSTĄ
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        500g wieprzowiny
1kg świerzej kapusty
1 marchew
2 pietruszki
1 cebula
2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego
1 łyżka stołowa 3-procentowego octu
1 łyżka stołowa mąki
2 łyżeczki cukru
1,5 łyżki stołowej tłuszczu
pieprz ziarnisty
zielenina, listek laurowy, sól
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wieprzowinę pokroić w paski długości 4cm. Kapustę, marchew i pietruszkę pokroić w słomkę, a cebulę w półpierścienie. Wszystko obsmażyć, włożyć do rondla, dodać przecier pomidorowy, ocet, pieprz oraz trochę wywaru lub wody i dusić na małym ogniu. Na 10 minut przed końcem gotowania do kapusty dodać listek laurowy, cukier, sól i zasmażkę z mąki (w razie urzycia kapusty kwaszonej nie używać octu, a cukru dać trochę więcej). Gotowe danie posypać posiekaną zieleniną. Podawać z gotowanymi ziemniakami.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.