Jabłka w cieście - przepis. Przepisy na Desery ciepłe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Jabłka w cieście
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki:
2  jajka
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki schłodzonego mleka
1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej 
2 łyżeczki cukru pudru
laska cynamonu
3 kształtne jabłka
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Do miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, wodę mineralną, wsypujemy mąkę i cukier  - całość miksujemy do uzyskania masy o jednolitej konsystencji . Z jabłek wykrajamy środek,  kroimy je w plastry – około 1,5 cm, następnie obtaczamy je w cieście i smażymy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu posypujemy startym cynamonem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.