SANDACZ PO POLSKU - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        SANDACZ PO POLSKU
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 1kg sandacza
- 150ml śmietany
- 5dag startego chrzanu
- 2 jaja ugotowane na twardo
- oliwa, natka pietruszki, sól, trochę mąki, cukier i sok z cytryny do smaku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Oczyszczonego i wypatroszonego sandacza umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwająckości kręgosłupa, pokrajać na porcje, posypać pieprzem i na 30 min wstawić do lodówki. Następnie posypać solą z mąką, włożyć na silnie rozgrzaną oliwę, obsmażyć z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z chrzanem, posiekanymi jajami i natką pietruszki, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny; podlać sandacza pod koniec pieczenia. Obłożyć plastrami jajek na twardo.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.