ROLADKI PIECZONE Z ROZMARYNEM - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         ROLADKI PIECZONE Z ROZMARYNEM    
 
    
        ROLADKI PIECZONE Z ROZMARYNEM
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 2 cukinie
- 2 małe bakłażany
- 25 g kaparów
- 80 g suszonych pomidorów w oleju
- 500 g serka śmietankowego
- 3 żółtka
- łyżka białego octu winnego
- łyżeczka posiekanego i kilka gałązek świerzego rozmarynu
- sól, pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Cukinie i bakłażany umyć, osuszyć, a następnie obieraczką do warzyw pociąć w podłużne, cienkie plastry. Kapary i pomidory drobno posiekać. Połączyć z serkiem, zółtkami, octem i posiekanym rozmarynem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę rozsmarować na plastrach cukini i bakłażana. Zrolować je. Naczynie żaroodporne posmarować olejem z pomidorów i ułożyć w nim roladki, przedzielając je gałązkami rozmarynu. Zapiekać ok. 25 min w 200st C. Podawać na ciepło lub zimno.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.