Ciasto orzechowe - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        8 jaj  
8 łyżek cukru  
10 łyżek zmielonych orzechów włoskich
8 łyżek bułki tartej  
   
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy do nich pianę z białek.   
Wsypujemy  resztę składników. 
Wykładamy na blaszkę o średnicy 30 cm. 
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40-45minut. 
Na drugi dzień przekładamy kremem czekoladowym.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.