Krem cytrynowy  - przepis. Przepisy na Inne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Krem cytrynowy 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1/2 szklanki soku z cytryny 
1/2 kostki masła 
1/2 szklanki cukru
1 jajko 
3 żółtka                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                W rondelku roztopić masło z sokiem z cytryny. Energicznie mieszając trzepaczką dodać cukier, jajko i żółtka. Nie przerywając mieszania, podgrzewać na małym ogniu 5-7 minut, aż krem zgęstnieje. Gorący krem przełożyć do czystego i suchego słoiczka. 
Krem nadaje się, aby przełożyć nim ciasta, bezy, jest idealny do tart i do dekoracji ciasteczek.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.