Sos orzechowy  - przepis. Przepisy na Sosy zimne - dipy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Sos orzechowy 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        12 orzechów włoskich 
5 migdałów 
1/2 ząbka czosnku 
2 łyżki posiekanej natki 
125 ml majonezu 
125 ml śmietany 
3 łyżki tartego żółtego sera 
sól, pieprz biały 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Orzechy i migdały sparz i obierz ze skóry. Majonez połącz ze śmietaną, dodaj natkę i czosnek, przypraw solą i pieprzem. Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Na końcu wymieszaj z tartym serem. 
Schładzaj w lodówce minimum przez  godzinę.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.