Duszone serca w czerwonym winie  - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Duszone serca w czerwonym winie     
 
    
        Duszone serca w czerwonym winie 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        50 dag serc drobiowych 
1/2 szklanki czerwonego wina 
1 cebula
1/2 szklanki bulionu
5 dag słoniny
1 łyżka masła 
liść laurowy
oregano
1 łyżka musztardy (dijon)
1 łyżka keczupu
sól, pieprz, mąka                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Na stopionej razem z masłem słoninie usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Odłożyć. Serca umyć, każde przekroić na pół, obtoczyć w mące i obsmażyć na tym samym tłuszczu. Dodać cebulę, oregano i liść laurowy. 
Całość zalać bulionem i dusić na małym ogniu do miękkości, podlewając czerwonym winem. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, keczupem i musztardą.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.