Rolada cielęca z porami  - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Rolada cielęca z porami 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        70 dag mostka cielęcego 
1 łyżka musztardy 
Farsz: 
3 szklanki porów pokrojonych w plasterki 
3 szklanki pieczarek pokrojonych na kawałki 
2 łyżki oliwy 
1/2 szklanki pokruszonego świeżego chleba 
1/2 szklanki startego parmezanu 
1/4 szklanki posiekanej natki 
tymianek, sól i pieprz do smaku                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Rozgrzać oliwę, usmażyć pory i pieczarki. Przyprawić do smaku tymiankiem, solą oraz pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Odstawić, przestudzić. Dodać pokruszony chleb, parmezan i natkę, wymieszać. 
Cielęcinę delikatnie rozbić tłuczkiem na grubość 1 cm.  Posolić, popieprzyć, posmarować musztardą. Na mięsie rozłożyć równomiernie farsz, ściśle zrolować i następnie związać bawełnianą nitką lub spiąć wykałaczkami. 
Piec roladę pod przykryciem, w temperaturze 200 stopni około godziny, co pewien czas podlewając wodą, a potem wytworzonym sosem. 
Podawać z ziemniakami pieczonymi lub z wody i z surówkami.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.