Żeberka w sosie  - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Żeberka w sosie 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        50 dag żeberek
2 dag mąki
tłuszcz
30 dag marchwi
mleko
20 dag groszku konserwowego
1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
natka pietruszki
sól, pieprz, estragon do smaku                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Żeberka umyć, pokroić na porcje, osuszyć, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą, dusić do miękkości pod przykryciem. 
Marchew, umyć, obrać, ugotować z dodatkiem mleka. Po ugotowaniu pokroć w paseczki. 
Miękkie żeberka wyjąć. Sos połączyć z marchwią, groszkiem, winem i pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością wody. 
Chwilę podusić, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić, polać żeberka. 
Podawać z ryżem i zieloną sałatą.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.