Śledzie w zalewie  - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Śledzie w zalewie 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        50 dag filetów solonych
30 dag cebuli
3/4 szklanki wody
1/2 szklanki octu (6%) 
10 dag ugotowanej marchwi 
cukier 
musztarda 
ziele angielskie 
liście laurowe - do smaku                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Filety umyć. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki, zalać wodą, octem, dodać ziele angielskie i liście laurowe, zagotować, wystudzić, połączyć z pokrojoną marchewką, doprawić solą, pieprzem, musztardą i cukrem. 
Filety ułożyć w słoju, zalać przygotowaną zalewą i pozostawić w chłodnym miejscu na 12 godzin.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.