Szparagi w sosie - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Szparagi w sosie
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 kg białych lub zielonych szparagów, 150 ml białego, wytrawnego wina, 20 g masła, pół łyżeczki cukru, pół łyżeczki soli, sos holenderski                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Szparagi obrać i odciąć dolny koniec – wszystkie powinny mieć równą długość. Do wysokiego garnka wlać wodę i wino, dodać cukier, masło i sól. Szparagi związać i włożyć do gotującej wody i gotować pod przykryciem przez około 15-20 minut. Następnie odsączyć i podawać polane sosem holenderskim.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.