Pieczony karp z bakaliami. - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Pieczony karp z bakaliami.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Karp oskrobany i wypatroszony b/z głowy'
!/2 kostki masła
Po garści orzechów laskowych, migdałów, rodzynek.                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Do brytfanny włożyć posolonego i popieprzonego karpia. Naciąć ukośnie .
W nacięcia włożyć kawałeczki masła. Pozostałe masło włożyć na dno brytfanny.
Wrzucić bakalie i podlać niewielką ilością wody.
Piec w piekarniku 180 stopni aż będzie rumiany.
Uważać aby nie spalić bakalii. Dlatego czasem zajrzeć i uzupełnić wodę i wymieszać bakalie.
Wyłożyć  napółmisek i obłożyć bakaliami i polać sosem.
 
Podobnie można upiec pstrągi.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.