Dunia, jkm, Aleksandra Wiktoria rozsmakowali się w tym!
Paprykę wydrążyć , umyć, pokroić w kostkę wielkości kukurydzy.
Dodać kukurydzę. pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, plastry ananasa pokrojone w kostkę.
Wymieszać.
Czosnek posiekać bardzo drobno , podobnie imbir. Dodać do warzyw. A potem dodać ryż.
Zamrożone krewetki wyłożyć do garnka, zalać wrzacą wodą , zamieszac odcedzić. Ponownie zalać wrzącą wodą, wymieszać, odcedzić. Zalać zimną wodą , zamieszać , odcedzić. W tem sposób pozbędziemy się przykrego zapachu a jednocześnie rozmroaimy je i poddamy obróbce cieplnej. Krewetki sa już wcześniej ugotowane , więc nie miejmy obaw, że będą surowe.
Oddzielamy twarde skorupki i dzielimy każdą krewetkę na trzy części. Bez obaw - nie jest tego dużo.
Krewetki dodajemy do warzyw i ryżu. Solimy i pieprzymy do smaku . a na koniec dodajemy majonez.
Sałatka może chwilę postać aby przeszla smakami.
Dla osób lubiących kolendrę radzę dodać parę listków. Sałatka nabierze bardziej tajskiego smaku.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.