Wegetariańskie schabowe - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Wegetariańskie schabowe
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        · 1 puszka ciecierzycy Happy Frucht
· 1 jajko w rozmiarze L
· 2 ząbki czosnku
· mała cebula szalotka
· 1 łyżeczka majeranku
· 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
· 1 łyżka sosu sojowego
· 3 łyżki bułki tartej (plus bułka do otoczenia kotletów)
· 3 łyżki mąki pszennej
· pieprz
· olej do smażenia Rapso                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1. Odsącz ciecierzycę z zalewy i przełóż ziarna do miski. Dodaj jajko, obrany czosnek, cebulę i przyprawy. Całość zmiksuj. Dosyp bułkę tartą oraz mąkę i wymieszaj. Powinieneś uzyskać zwartą masę. Jeżeli konsystencja będzie zbyt lepka, dosyp bułkę tartą i mąkę.
2. Bierzemy kawałki przygotowanej masy o wielkości średniego orzecha włoskiego każdy i spłaszczamy delikatnie w dłoniach, tworząc płaskie kotleciki grubości 3-4 mm. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
3. Kotlety podajemy np. z ziemniakami i mizerią.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.