1. Kaszę płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą. Przekładamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą Mama i ja, lekko solimy i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 12 minut (do momentu aż kasza wchłonie całą wodę).
2. Umyte śliwki drylujemy, a pozbawione pestek połówki przekładamy na patelnię. Następnie dodajemy 2 łyżki wody, cukier, kakao i cynamon. Całość dusimy pod przykryciem często mieszając (ok. 10 minut).
3. Do ugotowanej kaszy dodajemy mleko, pastę waniliową oraz miód, a następnie miksujemy do momentu uzyskania aksamitnej konsystencji.
4. Tak przygotowany budyń przekładamy do miseczek. Na wierzch dodajemy porcję sosu oraz układamy maliny. Całość posypujemy nasionami chia.
Woda źródlana Mama i ja
Cena:
1,5 L – cena: 2zł
0,5 L – cena: 1,50zł
0,33 L – cena: ok. 1,2 zł
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.