Tiramisu kajmakowe z żurawiną w rumie - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Tiramisu kajmakowe z żurawiną w rumie    
 
    
        Tiramisu kajmakowe z żurawiną w rumie
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        · 8 długich biszkoptów
· 50 g żurawiny Kresto
· 100 ml rumu
· 4 łyżki jogurtu greckiego
· 3 łyżki masy kajmakowej
· ok. 100 ml espresso (zimnego)
· 1 łyżeczka kakao gorzkiego
· sezonowe owoce                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1. Żurawinę namocz w rumie i pozostaw w szczelnym pojemniku na noc.
2. Do dwóch wysokich szklanek lub kielichów warstwowo układaj: biszkopty nasączone espresso, jogurt grecki posypany kakao, kajmak, żurawinę i owoce.
3. Tak przygotowany deser przełóż do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie smaki się przenikną i deser będzie gotowy do spożycia.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.