Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje: - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:    
 
    
        Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	piersi z kurczaka- 2 sztuki
•	pomidory krojone w puszce Łowicz- 1 puszka
•	cebula- 1 sztuka
•	czosnek- 2 ząbki
•	kapary- 2 łyżki
•	jogurt naturalny- 2 łyżki
•	słodka papryka, oregano, sól- po 1 łyżeczce
•	pieprz- szczypta
•	oliwa z oliwek- 2 łyżki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Piersi (większe przekroić wzdłuż na pół, a te mniejsze zostawić w całości) zamarynować w odrobinie oliwy z papryką, solą, oregano, sprasowanym czosnkiem oraz szczyptą pieprzu, a następnie podsmażyć na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie dodać drobno posiekaną cebulę. Kiedy piersi są już z dwóch stron zarumienione, wlać pomidory krojone i poddusić 3-4 minuty. Do jogurtu naturalnego wlać 2 łyżki sosu pomidorowego, wymieszać i przelać na patelnię z mięsem, połączyć całość. Posypać kaparami.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.