Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois    
 
    
        Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1/2 kg czerwonej papryki
100 g orzechów macadamia Kresto
100 g orzechów nerkowca Kresto
1 słoiczek anchois Mayflower
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
7 łyżek oleju Rapso
sól
pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1. Paprykę oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę  i podsmażyć na rozgrzanym oleju  - ok. 5 minut.
2.  Po tym czasie dodać orzechy i smażyć całość do lekkiego zarumienienia, pamiętając przy tym o częstym mieszaniu.
 3. Dodać na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz ćwiartki czosnku i podsmażać aż do momentu zeszklenia.
4.  Zawartość patelni przesypać do miski i dokładnie zblendować. Pastę przechowywać można w zamkniętym opakowaniu w lodówce ok. 1 tygodnia.
5.  Pastę można podawać z pieczywem i anchois.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.